Zen-Garden

Japan-inspirerad utemiljö i Vejbystrand

Trädgården i Vejbystrand lockade så många som 1500 besökare under Trädgårdsrundan 2014, väldigt kul att så många blev förtrollade i utemiljön trots att den anlades färdigt under hösten 2013. Trädgården kommer att bli som vackrast om 1-2 år då den kommer vara så gott som insynsskyddad, trädgården är ca 900m2 och är uppbyggd för att ge ägarna ett lugn i både kropp och själ!

Mycket tanke, planering och intresse ligger bakom denna utemiljö, de fem österländska elementen, Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten är väl inplanerade i trädgården.

Enligt feng shui så är all materia uppbyggd av de fem elementen, förändringar i naturen uppstår i samspel mellan dessa element. Alla elementen påverkar oss människor, när det är balans mellan de olika elementen så känner vi oss väl till mods och när det råder obalans kan det kännas obehagligt.

Utemiljön kommer att visas upp igen under ”Tusen Trädgårdar” den 29 juni mellan kl 10.00-17.00. Jag hoppas att det kommer många nya trädgårdsälskare under denna dag då den är värd ett besök.

Ägarna till trädgården är mycket nöjda med sin lugna utemiljö!

Klicka här för att se hur trädgården såg ut före arbetet.

Klicka här för att se bilder från byggprocessen.